Tyggis På Klær

Har du noen andre gode tips å dele med oss? Ansvarsfraskrivelse Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.

Tyggis på klærne

Det er irriterende å få tyggegummi på klær og sko, og en utfordring å få det av. Heldigvis finnes det en løsning! Plusstid-ekspert Malin Skaar forklarer hvordan du gjør det. Foto: iStock 3 gode tips for å fjerne tyggis fra klær: Frys flekken ved å legge plagget i fryseren eller legge en ispose på flekken med tyggegummi. Pirk deretter bort det som har festet seg. På vanskelige flekker: Forbehandle flekken med OMO PowerLift Flekkfjerner. Spray på flekken, trykk forsiktig inn i stoffet og la virke i minimum fem minutter. Vask deretter i henhold til vaskeanvisningen på tøyet. Ps: Prøv tipset på stearin-flekker! Tips fra Plusstid-leser: Fått tyggis i håret? – Ta to kjøleelementer fra fryseren og klem mot tyggegummien fra hver side i et til to minutter. Deretter kan godteriet pirkes løs fra hårstråene. Gjenta om nødvendig. Morten Nyheten Klar Ull og Silke Et miljøvennlig alternativ med mild duft av agurk og kløver. Les mer

Foto: © Africa Studio - Adobe Stock Har du opplevd at poden kommer hjem med tyggegummi på klærne? Eller kanskje du selv har klar å få dette på deg. Du har kanskje prøvd å fjerne dette på egen hånd, med synes det er vanskelig å fjerne? Heldigvis finnes det mange teknikker og triks for å fjerne tyggegummi fra klær. Vi anbefaler to metoder; fryseprosessen eller WD-40. Her er bruksanvisningen: Frysemetoden Steg 1: Først bretter du stoffet eller plagget slik at området med tyggegummien vender utover og mot deg. Steg 2: Legg nå det foldede stoffet i en plastpose som kan forsegles. Sørg for at tyggegummien ikke kleber seg fast til innsiden av plastposen. Steg 3: Forsegl posen og legg den i fryseren. Avhengig av tøyets type eller tyggegummiens størrelse kan frysetiden variere. Normalt kan det ta 2 – 3 timer. Steg 4: Etter angitt tid, ta ut plastposen fra fryseren. Det vil nå være mye lettere å fjerne tyggegummi fra klær. Steg 5: Alt du trenger nå er en butt kniv som du umiddelbart begynner å skrape vekk tyggegummien med før den tiner.

Kjerringråd tyggis på klær

  1. Hvordan få av tyggis på klær
  2. Klage på eiendomsskatt - Eiendomsskatt - Oslo kommune
  3. Atrå barne og ungdomsskole
  4. Fjerne tyggis på klær

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Ved et uhell fikk vi tyggegummi på innsiden av buksebeinet, og ved en enda større inkurie greide denne tyggisen å smøre seg godt utover og få skikkelig bra feste i buksa. For deg som ikke har erfart det: Tyggis på klær er noe herk. Det er tilnærmet håpløst å fjerne. Inntil vi fikk følgende tips fra en leser: Tyggisfjerneren WD-40 I forbindelse med en artikkel om hvordan WD-40 kan ta de mest håpløse flekkene i dusjen, fikk vi mange tips fra lesere. Blant annet dette: - Har brukt WD-40 til fjerning av tyggegummi i håret. Fungerte strålende. Når vi så satt der med en potensielt ødelagt bukse, måtte vi jo teste. Om dette funket på hår, er det vel også gode muligheter for at det funker på tekstiler, tenkte vi. FRYSE VEKK PROBLEMET? Kjerringrådet sa en runde i fryseren skulle ta problemet. Det gjorde det ikke. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer Først: Kjerringrådet Først ville vi imidlertid sjekke om det kanskje fungerte med noe som virker som en mer harmløs metode.

Flekkfjerning: Hvordan fjerne tyggegummi fra klærne - DinSide

Jeg fikk et tips om å bruke plasterfjerner. Det funket kjempebra. Bruk bensin. Fikk tyggis på ny svart bukse. Tok litt bensin på en qutips, smørte på og da virket det som om tyggisen tørka og begynte å smuldre seg opp. Tørka vekk restene med en fuktig klut. Jeg fikk faktisk vekk tyggis fra crocsen med masse vann og zalo. Prøvde først og fryse de uten at det hjalp noe særlig. Ja, det hjelper å legge klær i fryseren. Jeg la nylig jakka mi der, og etterpå kunne jeg bere knekke tyggisen vekk. Katta har trødd på tyggis. Noen ide hvordan jeg kan få den bort? Den er mellom tærne, og rundt potene på ene forlabben. Og nei, jeg legger ikke katta i frysern:) Er det noen som virkelig har prøvd å legge klær i fryseren. Fungerer det virkelig? Jeg bruker peanøttsmør hvis jeg setter fast tyggis i håret. Flere kommentarer: Diskuter tyggis på klær Søk etter råd: Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg: De 5 siste kommentarene: Hoste Kok melk med 2-3 biter med hvitløk før du skal sove. Dette skal hjelpe på sø... Dårlig mage Potetmel funker, det er helt rått.

Husk at jo høyere temperatur, jo større er sjanse for å få vekk flekken. Gjenta prosessen dersom det er nødvendig. Når det gjelder sko, kan du gjøre det samme hvis tyggisen har satt seg skikkelig fast. Legg skoen i en pose i fryseren til tyggegummien har stivnet. Deretter tar du den ut og «piller» vekk tyggisbiten, for eksempel med en skarp kniv. (Saken fortsetter under bildet. ) LES OGSÅ: Ikke putt hold in-undertøyet i tørketrommelen Kan være ødelagt Skaar forklarer at alle typer klær vil tåle behandlingen nevnt ovenfor, men understreker at det er svært viktig å følge anvisningen på plagget. Noen materialer krever ekstra forsiktighet. – For eksempel ull og silke tåler behandlingen med Zalo, men må vaskes skånsomt med Milo etterpå. Selv har hun aldri opplevd å ikke få bort tyggisflekker, men hun vet at det kan skje. – Det går som regel bort, men skulle flekken fortsatt være der etter tre-fire vask og du til og med har prøvd vask på 60 grader – ja, da kan det tenkes at den ikke går vekk, sier Skaar.

Kjerringråd mot tyggis på klær

Eller prøv med plasterfjerner, som du får kjøpt på apoteket. 20-08-11, 20:44 # 6 Passe aktiv Kjærringråd; eucalyptusolje. Og fryser, men det virket ikke? 06 & 08. 20-08-11, 21:42 # 7 Det lå i fryser over natta, sikkert 12 timer. Unger og tyggis altså... det var ikke bare buksa som ble klint til. Sofa og teppe også, men der fikk jeg det greit bort. Takker for alle tips. Får prøve og se om det er noe annet som funker. 07-09-11, 10:00 # 8 Trallallaa Medlem siden: Dec 2006 Hvor: Viken Innlegg: 3. 184 Matolje funker her. Skyll godt etterpå og gni flekken inn med zalo, og vask på vanlig måte. Matolje er fint til å fjerne det meste med. Storebror -93 og Jonas -02

Foto: bacothelock – Adobe stock Vi har vel alle en eller annen gang satt oss ned på en benk for så å oppdage at vi har satt oss på en tyggegummi. Det er så kjedelig når dette skjer. Men ikke fortvil, vi har svaret på hvordan fjerne tyggegummi fra klær. Her kommer noen enkle og raske metoder for å løse problemet: 1. Frysemetoden. Hvem ville vist at en av metodene på hvordan fjerne tyggegummi fra klær er å fryse ned klærne? Det du gjør er å brette klesplagget så tyggegummien kommer opp og ut fra stoffet. Sørg for at du ikke kliner tyggegummien mer utover eller griser til andre deler av klesplagget. Legg så klærne i en plastikkpose. Pass på så ikke tyggegummien fester seg til posen, sørg for å ha litt luft over så tyggegummien ligger fritt. Lukk posen og legg den i fryseren. Dette gjør at klebrigheten på tyggegummien forsvinner. Når den har ligget noen timer i fryseren kan du ta posen med klærne ut. Du kan nå enkelt fjerne tyggegummi med en smørkniv eller til og med neglene. På grunn av at tyggegummien har blitt helt stiv, kommer den nå veldig lett av.

Glad og fornøyd legger vi buksa i vaskemaskina, og jubler: Dette var lett match. Men vi jublet litt for raskt: NEI!! Det stinker! Etter å ha vasket buksa en runde på 40 grader med vanlig vaskemiddel, åpenbarer det seg en ganske tydelig og ikke så vennlig odør da vi åpner vaskemaskina: Det stinker av WD-40, og for deg som ikke har tidligere erfaring med lukta så kan vi bekrefte at det ikke akkurat lukter blomster. Det lukter stramt av olje, og kan minne om lukten av diesel. Dette er ikke akkurat sjarmerende odører fra en bukse, så vi prøver en runde til i vaskemaskina, denne gang med Vanish flekkfjerningspulver og 60 graders varme. Resultat: Ikke bedre, det stinker fremdeles. I tillegg stinker det av vaskemaskina. Det er ikke bra! Nå er gode råd dyre! VANILJESUKKER BLE REDNINGEN: Buksa stinket etter WD-40-behandligen, men vaniljesukker tok lukta. Foto: KRISTIN SØRDAL Mmmm: Duften av vanilje Nok en gang skal vi bli reddet av internett og Google: I ulike diskusjonsforum finner vi mange tips til hvordan man skal fjerne lukt fra bensin og diesel, blant annet nevnes eddik og klorin.

Jeg hadde ikke trodd det hvis jeg ikke hadde... Humlestikk Jeg ble akkurat stukket av en humle og gikk rett til Google for å finne hjelp.... Trøske En amerikansk helsenettside anbefaler en halv ts. bakepulver rørt ut i vann og... Eksem Jeg har noe som heter pompholyx, som er eksem på fingrene. Har kun på lillefin...

  1. Sykehuset østfold kalnes ansatte
  2. Dplay gratis prøveperiode
  3. Buss fra oslo til kristiansand