Byen Bak Murene

Jin får hjelp av Dai til å prøve å redde søsteren Mei Yee fra en slem og ekkel mann som eier flere andre jenter.

Byen bak murene videos

Rotter og kakerlakker piler hit og dit i mellomrommene rundt meg, de er for lengst kommet over frykten for å bli most under føttene mine. Tunge, dumpe skritt gir gjenlyd mellom veggene og banker i ørene. Kuen og gateguttflokken hans har løpt forbi. Inntil videre. Jeg kikker ned på støvlene jeg holder i hånden. Solid lær, tykke såler. De var et godt funn. Vel verd de hektiske minuttene jeg måtte løpe for å få dem. Ikke engang Chow – skomakeren ved vestgrensen av byen, han som alltid sitter bøyd over en benk som er full av stifter og lær – lager så solid skotøy. Jeg lurer på hvor Kuen fikk dem fra. Disse støvlene må være fra Utenforbyen. De fleste fine ting er det. Noen sinte rop trenger inn til skjulestedet mitt og hoper seg sammen til en floke av forbannelser. Jeg rykker til, og det rister i søppelet jeg har under føttene. Har guttene til Kuen funnet meg allikevel? Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. Utdraget var hentet fra s.

Byen ga hjem til mektige gjenger og 33 000 mennesker innenfor de trange grensene. Byen ble til slutt revet av myndighetene og omgjort til park. Beslutningen om å rive det virkelige Kowloon ble kunngjort den 14. januar 1987, den dagen forfatteren Ryan ble født. I boka blir Mei Yee solgt av sin egen familie inn i sexindustrien. I følge en UNICEF-rapport fra 2006 er nesten to millioner barn blitt ofre for menneskehandel. Hvis du vil vite mer om dette kan du besøke nettsiden til International Justice Mission, en menneskerettighetsorganisasjon som jobber for å redde ofre for menneskehandel. Du finner hjemmesiden her. Byen bak murene presenterer ett eget samfunn, ett som er separert fra resten av verden. Dette kalles er ett parallelt samfunn, og det siste året har det vært flere artikler i norsk media om parallelle samfunn. Du kan lese to av de her og her. Andre bøker med lignende tema: Fremmed i eget land av Halvor Fosli. I Fremmed i eget land kommer de som har blitt minoritet i eget land til orde, med sine beretninger, meninger, håp, sorg og bekymringer.

Ungdomsboka: Byen bak muren av Ryan Graudin

Jeg opplevde boken som spennende. Det er viktig at en bok er spennende så leseren følger med hele tiden og ikke detter av. Det har du ingen problemer med i denne boken. Andre bør lese denne boken hvis de er interessert i spennende bøker, bøker om virkeligheten og hvis du er interessert i litt dystre bøker. Boken bør nomineres til U-prisen fordi du blir avhengig av å lese boken. Du vil ikke legge den ifra deg. Du lurer hele tiden på hva er det neste som kommer til å skje? Går det bra med hovedkarakterene? Hvorfor skjedde det osv. Anbefales sterkt. Passer for 13 år og oppover. Terningkast 6 Tiril Berg Skrevet av 15. mai 2017 av Tiril Berg på Velg skole Byen bak murene er en spenningsbok for ungdom, som handler om byen uten regler. Byen bak murene var en ekte by som boka er basert på, noe som gjør fortellingen både mer spennende og skremmende. Vi følger tre ungdommer som har hver sin grunn til å være i byen. Mei Yi ble solgt av faren sin til Longwai, lederen for et stort bordell, med prostitusjon og dealing.

Ryan Graudin Cappelen Damm Oversetter: John Grande 2016 4 anmeldelser Byen Bak Murene Skrevet av 23. september 2019 av Magnus Nordahl på Åretta Ungdomsskole Byen Bak Murene av Ryan Graudin Boken handler om tre tenåringer som må risikere livet sitt for å redde hverandre i byen Hak Nam. De tre tenåringene må kjempe mot eieren og han som driver Asias største Narkokartell, Longwai. Tenåringene er Dai, Mei Yee og Jin Ling. Dai er en høy, stor, sterk person og er ikke selvopptatt. Han vil heller risikere livet sitt for å redde andre. Men Dai har en del hemmeligheter han ikke vil at noen skal vite om. Mei Yee er en vakker, smart, nysgjerrig og hjelpsom jente. Skjønnheten hennes blir brukt mot henne. Jin Ling er en kriger, sterk og fryktløs. Hun kjemper til kampen er slutt. Jin må holde på en hemmelighet bare hun kan vite om, ellers så kan det gå galt for henne. Livet inne i byen er vanskelig, forferdelig og ille. Myndighetene i Hong Kong har ingen kontroll over byen og bryr seg ikke noe spesielt om den heller.

« Byen bak murene. En oppskrift hvor menneskehetens mørkeste ingredienser – tyver, horer, mordere, morfinister- var knadd sammen på femogtjue mål. Helvete på jord, kalte han det. Et sted selv sollyset holdt seg unna for ikke å bli tilgriset. » Velkommen til Byen bak murene. Den vil sluke deg hel og spytte deg ut i deler. I et gammelt festningsanlegg har en slum fått vokse fram, her står bygningene så tett at solstrålene ikke når ned til gatene. Du kan gå et helt liv der nede uten å se himmelen. Her inne gjelder ingen lover utenom den sterkeste sin rett. Her inne er livet ofte kort og vondt. Dette er historien til tre innbyggere der: " Hun hopper. Magen presses høyt, høyt, høyt opp i halsen på meg. Jeg kaver og klorer mot luft som er like tom som buken. Regndråpene funkler som stjerner i lyset fra vinduene. Det ser nesten ut som de står stille. Men de faller sammen med meg. " Jin har et mål i livet sitt, å finne igjen søsteren sin. Jin kom til byen bak muren for å finne sin søster som ble solgt av deres forfyllede far.

Byen bak murene recipe

Utover i boka, ble jeg litt nummen for luktene lik hovedpersonene etter hvert ble. Jin, Dai og Mei Yee er interessante på hver sin måte. Vi får historien fortalt gjennom dem og dette gir innblikk i tre ulike verdener i den samme innestengte byen. Jeg likte Jin og Dai umiddelbart, mens Mei Yee tok det en stund for meg å bli bedre kjent med. Hun var så tilbaketrukken fra seg selv, men det er ikke så rart med tanke på hvilket liv hun nå levde. En mørk og intens fortelling med et snev av håp og drømmer. En historie om overlevelse, en kamp for friheten og drømmer for fremtiden (de knapt tør å tenke på). Sterk lesning, en pageturner. Det er en kjærlighetshistorie der også, men den skulle jeg ønske ikke var der. Den føltes litt for kunstig. Men uten om dette, er dette en bok det er vel verdt å få med seg! Forfatteren har et kort etterord om den virkelige byen bak murene som gir boka en ekstra tyngde. Jeg ble nysgjerrig på Kowloon etter å ha lest bok. En virkelighetens dystopi.

Omtale Byen bak murene 730. Det er hvor mange døgn jeg har vært i fangenskap. 18. Det er hvor mange døgn jeg har igjen for å finne en vei ut. DAI prøver å unnslippe en skremmende fortid ved å selge narkotika for den mest hensynsløse lederen i Byen bak murene. For å finne nøkkelen til friheten, trenger han hjelp fra noen med makt til å være usynlig... JIN prøver å skjule seg. Hun er redd en av gjengene kan oppdage hennes største hemmelighet: Jin er forkledd som gutt for å være trygg. Likevel, hver sjanse hun får, bruker hun til å søke etter sin tapte søster... MEI YEE har vært fanget på et bordell de siste to årene. Hun drømmer om å komme seg ut mens hun ser de andre jentene som prøver, mislykkes en etter en. Hun er i ferd med å gi opp, da hun en dag ser et uventet ansikt i vinduet... I denne nyskapende og adrenalinfylte romanen prøver disse tre desperat å unnslippe en lovløs labyrint mens klokka tikker. Til toppen Om forfatter Ryan Graudin har helt siden fødselen i Charleston i Sør-Carolina vært rammet av alvorlig utferdstrang.

Byen bak murene free

Hun forteller sin historie om livet som prostituert, og hvor mye hun savner friheten og søsteren sin. Det hun ikke vet er at søsteren, Jin, er nærmere enn hun tror. Jin, forkledd som en gutt i en by der alle jenter blir drept, voldtatt eller solgt, leter desperat etter søsteren. Hun gir ikke opp og har allerede fått Longwai og gjengen i hælene et par ganger. For det meste jobber hun alene, men når en ukjent gutt, Dai, spør om en tjeneste med en hemmelig agenda, får hun en sjanse til å komme nærmere søsteren, og motvillig tar hun imot tilbudet. Skjebnen til disse tre barna, som ble tvunget til å vokse opp alt for fort, flettes sammen, og de kommer nærmere hverandre, og sine største ønsker, enn det de kunne tenkt seg. Byen bak murene er fantastisk skrevet, og fortellingen virker smertefull ekte. Det at byen var ekte, gjør det enda "verre" som sagt, men forfatteren fikk fram sannheten om hvordan mange mennesker lever i dag, uten at det virket som om det var hele meningen med boka. Det er ingen kapitler i boka, men fortellerstemmen byttes ut etter hvert.

 1. Byen bak murene free
 2. Byen bak murene movie
 3. Byen bak murene av Ryan Graudin (Innbundet) - Ungdomsromaner | Cappelen Damm forlag
 4. Maling til lister og dører
 5. Byen bak murene de
 6. Byen bak murene pa
 7. Byen bak murene
 8. Byen bak murene new
 9. Bitt av katt - Lommelegen
 1. 100 sykemeldt og jobb
 2. Lars og lars vgtv full
 3. Til urban
 4. Kan man kjøre etter en øl