Annis Pølsemakeri Ringebu

Mimisbrunnr 13. januar 2012, 21:56 Noen ganger i året reiser en kamerat og jeg opp til hans hytte på Venabygdfjellet. I en to-tre dager om gangen nyter vi stillheten fjernt fra jobb, koner og barn, går halvlange turer innover fjellet, minnes en god venn av oss begge som gikk bort for noen år siden, og om kvelden pleier vi sjelen med gode filmer (solcellepanel er en flott oppfinnelse) og kroppen med god drikke og god mat. Sistnevnte kjøpes inn på "Anni's Pølsemakeri" på Ringebu (det sliter litt å skrive navnet med genitivsapostrof, men her får jeg bare bøye meg for realitetene og eierens vilje), og det er med utgangspunkt i denne lokalbedriften jeg vil utvikle noen tanker om tradisjonelt næringsliv i bygde-Norge, innvandrere og nordmenns holdning til å ivareta egen (mat)kultur. "Anni's Pølsemakeri" har glimrende matvarer (habilitetserklæring: Undertegnede har ingen økonomiske interesser i slakterbutikken! ). Det aller beste er imidlertid at man setter sin ære i å tilby et bredt utvalg av lokale matretter og spesialiteter, enten det nå er pølser, kjøtt tilberedt på andre enkle eller intrikate måter, oster, flatbrød eller annet.

Slakteren i Mathallen vant NM - Daniel ante ikke hvor hans ukjente pappa var. Så åpnet han Facebook - Dagbladet

send mail til

MATHALLEN: Daniel Byskov er slakteren i Oslos Mathall. Foto: Dagbladet Vis mer - Har du først prøvd tørrmodnet kjøtt, er det ingen vei tilbake. Smaken er helt spesiell og mye mer konsentrert, sier Byskov. Han fikler litt med de røde, hvite og blå båndene på medaljene som ligger til utstilling på disken. Dem har han fått for alt fra utmerket blodpudding til tørrmodnet lammesadel og diverse pølseprodukter. På veggen bak henger diplomer i glass og ramme. Matmerks hederspris fra NM i kjøttprodukter i 2017 er en av de ferskeste æresbevisningene. Annis Pølsemaker fikk gull for produktet lammesadel Dry Aged. Vel så viktig for Byskov er jungeltelegrafen, som har sørget for at hovedstadens restaurantkokker og andre kjøtt-aficionados er faste kunder hos Annis. - Her finner jeg mange av de trauste og tradisjonelle kjøttproduktene, men dette er også en slakterbutikk som følger med i timen. Tørrhengt kjøtt og mindre brukte stykningsdeler ligger alltid i disken, og trenger du hjelp til utbeining eller noe annet, fikses dette uten problemer, sier for eksempel kokken Ole Martin Alfsen, kjent fra TV-serien Firestjerners middag.

Øyafestivalen

Slakterbutikken på Ringebu – Document

 • Hund og barn
 • Fotball i dag
 • Eiendomsmegler jobb - 2020 - 726 Eiendomsmegler aktuelle ledige stillinger | Jooble
 • Norsk pass 2017 schedule
 • Antall høgskoler i norge
 • Ole Ivars – Store norske leksikon
 • Ferge til england
 • Sportsfiske i Trondheim - Trondheim kommune
 • Er leverpostei sunt
 • Live band til fest
 • By nord, lekkert interiør som du finner mye av både her og hos designstjerner.no - Barneklær og Interiør AS

Annis pølsemakeri ringebu

I tillegg kommer det noen overraskelser utover sommeren, så følg med! Foto: Finn Dale Iversen

I år er de tilbake på Øya – denne gangen med økologisk pizza fra eget bakeri på Lilleborg i Oslo, håndlaget på urkorn. Kompass & co jobber med å få ungdom i Oslo ut i arbeid – gjennom matlaging, redesign og dyrkingsprosjekter. I år deltar de med sin flunkende nye foodtruck, kjøpt og pusset opp for pengene dere i publikum donerte i fjor. I år har de pusset støvet av den opprinnelige, norske gatematen: Den bakte poteten. Kompass & co gir den en ny vri og tilbyr bakt potet i tre varianter. Kulinarisk Akademi KA er et kurssenter for både private hobbykokker og bedriftsmarkedet og på Øya står de for maten på gjesteområdet. Gammelgården Lysklæt hovedsakelig fôr som er dyrket på gården. Hveten til burgerbrødet er dyrket på gården, det samme med kjøtt og salaten. Ragnalokk er foodtruck-utgaven av LOKK – og lager mat på norske råvarer med elementer og inspirasjon fra hele verden. På Øya serverer de sveler med svin og fruktsalsa, samt kokoscurry med linser. Smalhans – bydelsrestauranten som får deg til å ønske at du bodde på St. Hanshaugen – er tilbake på Øya!