Margrethe Ii Av Danmark

Da hun reiste til Roma i oktober kostet det «bare» utenriksdepartementet rundt 150 000 kroner. Heller ikke barna til dronningen klarer å toppe morens ville reiseregninger. Da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary reiste til USA, Bangladesh og Japan kom regningen fortsatt på mindre enn én tredagerstur til Ghana. Ekstra Bladet fikk også i mars fått tilgang til nye dokumenter fra Finansdepartementet som viser den danske kongefamiliens forbruk. Ifølge avisa kjøpte kongefamilien til sammen varer eller tjenester for svimlende 48, 4 millioner kroner i løpet av 2017. De får imidlertid momsrefusjon hver gang de kjøper en vare eller tjeneste, og de tallene for fjoråret viser at de mottok nesten 9, 7 millioner kroner i refusjon. Kongefamilien må betale full pris for varer og tjenester i første omgang, men deretter sender de altså regnskapet til Finansdepartementet, som sørger for at momsen blir refundert. GIKK BORT: Sent på kvelden tirsdag 13. februar 2018 sovnet prins Henrik av Danmark stille inn, 83 år gammel.

Margrethe ii av danmark utdanning

Faktaboks Margrethe 2 Margrethe II, egentlig navn Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingeborg født: 16. april 1940 Margrethe 2 er Danmarks dronning siden 1972. Hun er eldste datter av kong Frederik 9 og dronning Ingrid. Etter grunnlovsendringen i 1953, som innførte arverett til tronen for kvinner, ble Margrethe høytidelig innsatt som tronfølger på sin 18-årsdag i 1958. Hun besteg tronen ved farens død 1972. Dronning Margrethe har studert statsvitenskap og arkeologi ved universitetene i Århus og Cambridge, og har i senere år gjort seg bemerket som illustratør, til dels under kunstnernavnet Ingahild Grathmer. Margrethe giftet seg som kronprinsesse i 1967 med den franske greven Henri Laborde de Monpezat (1934-2018), som fikk tittelen prins Henrik av Danmark. Paret har to sønner: Kronprins Frederik (f. 1968) og prins Joachim (f. 1969). Les mer i Store norske leksikon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon I høst skulle dronning Margrethe av Danmark (77) på offisielt besøk til Ghana. Hun tok med seg utenriksminister Anders Samuelsen og miljøminister Esben Lunde Larsen, satte seg på militærets Challenger-fly og gjorde seg klare for den omtrent 500 mil lange reisen. Hun hadde i tillegg med seg representanter for hoffet og livgardens musikere. Besøket varte i tre dager, og fikk oppleve et rikt og spennende program med flere poster hver dag. En skulle kanskje tro at en slik tur umulig kunne bli spesielt dyr, og at man som kongelig fikk mye påspandert. Den gang ei. Ekstra Bladet har fått innsyn i rapporter som viser at dronningen og hennes entourage fløy, spiste og bodde for elleville 1 300 000 norske kroner på turen. Pengesluk Det betyr at reisen nærmest utgjorde halvparten av kongehusets reisebudsjett for fjoråret, som lå på 2, 3 millioner danske kroner - eller 2, 9 millioner norske. Beløpet er en hel million mer enn hva de brukte året før.

Margrethe II høyrer til fyrstehuset Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. Mellom ordenane hennar høyrer også Storkrossen med kjede av St. Olavs Orden med. [nn]

Margrethe ii av danmark høyde

Statsminister Erik Eriksen fikk idéen om å ta kvinnelig arvefølge med i endringen, slik at flere ville stemme for. Selv om stort sett hele Folketinget var for endringen, og til tross for kongehusets popularitet, ble endringen bare såvidt vedtatt, med 46% deltakelse. Tronfølgeloven av 1953 førte til at prinsesse Margrethe ble den første i arvefølgen. Hun ble dronning i 1972, og feiret i januar 2012 førti års regjeringsjubileum. [13] Annet [ rediger | rediger kilde] Blant dronning Margrethes ordener er også Storkorset med kjede av St. Olavs Orden. Margrethe har kunstneriske interesser og evner. I 1977 illustrerte hun under pseudonymet Ingahild Grathmer en dansk utgave av J. R. Tolkiens Ringenes Herre. Siden har hun illustrert andre bokverk, designet kostymer for teater og film, og designet og brodert messehagel og bispekåper til flere kirker og bispedømmer. Hennes malerier har også oppnådd gode priser, og hun har hatt flere utstillinger.

Den algeriske kanalen Canal Algérie foreviget velkomsten i et nyhetsinnslag, som ble sendt på tv og ble lagt på nettet. Nyhetsbyrået APS har også omtalt «besøket». Som om ikke den gjeve velkomsten var nok, ble dronningen og hennes regjeringsrepresentanter invitert inn til et eksklusivt område på flyplassen. MISFORNØYD: Franskfødte prins Henrik av Danmark er misfornøyd med sin kone, nemlig dronningen. Manglende likestilling i forholdet gjør at prinsen nå ønsker å gå i mot tradisjonen om å gravlegges ved siden av hverandre. Foto/Video: NTB Scanpix, AP, ATP og Reuters Friske blomster var satt fram og det var hengt opp et stort, dansk flagg, som kameraene foreviget. I klippene ser de danske ministrene nokså overraskede ut, og ifølge kilder Politiken har pratet med, ble hele den danske gjengen tatt på senga av den formelle overraskelsen som møtte dem på Houari Boumediene-flyplassen. Møtet skal ha vart en times tid. Dagbladet Pluss Et besøk i Algerie var ikke oppført i dronningens offisielle kalender, og det stilles derfor spørsmål ved hvordan det algeriske statsapparatet fikk nyss om mellomlandingen.

Frem til 1944 var hun også prinsesse av Island. Hun tilhører det nordtyske fyrstehuset Glücksburg, og er tremenning av Harald V av Norge. 10. juni 1967 giftet Margrethe seg med den franske grevesønnen Henri de Laborde de Monpezat, fra da kalt Prins Henrik. Sammen fikk de sønnene kronprins Frederik, født 26. mai 1968, og prins Joachim, født 7. juni 1969. Margrethe har to søstre: Benedikte av Danmark, født 1944, gift med Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg og Anne-Marie av Danmark, født 1946, gift med Konstantin II av Hellas. Suksesjon [ rediger | rediger kilde] Som følge av at foreldrene, Fredrik IX og Ingrid, ikke fikk en sønn som kunne være tronarving, etterfulgte Margrethe til slutt faren som monark. Kongens yngre bror, Knud, var arveprins, og etter ham den eldste sønnen hans, Ingolf. Mange ville gjerne se Margrethe på tronen. I noen år hadde Folketinget vurdert å endre den danske grunnloven, men hadde latt det bli med tanken, ettersom en endring krevde at 45% av folket med stemmerett skulle stemme for den.

Både dronning Margrethe og sønnene deres, kronprins Frederik og prins Joachim, var til stede. Prins Henrik var en fargerik prins - se noen av øyeblikkene fra livet hans her! Storslagen mottakelse Dette er ikke første gang turen til Ghana har skapt overskrifter i Skandinavia. En spesiell hendelse fant nemlig sted da de på vei mot Ghana måtte mellomlande i Algerie for å fylle drivstoff. Dette skulle egentlig gå ubemerket hen, og det skulle i prinsippet bare være en rask landing og avgang. Slik ble det derimot ikke. Særs få skulle i utgangspunktet vite om mellomlandingen, men noen hadde åpenbart tipset den algeriske regjeringen. Utenfor flyet ventet en staselig velkomst med rød løper, en delegasjon av representanter fra regjeringen og et stort pressekorps. Landets formann, Abdelkader Bensalah, og landets kunnskapsminister, Nouria Benghebrit, hadde begge møtt opp for å ta imot dronningen. Flere titalls soldater sto klare med geværene pekende opp mot himmelen, og det danske flagget var heist til topps.

© Denne artikkelen bruker innhold fra Wikipedia ® og er lisensiert av GNU Free Documentation License

  • Varg veum svarte får skuespillere
  • Margrethe ii av danmark
  • Margrethe ii av danmark daisy
  • Molline Genser Barn Red | MATCH nettbutikk

INNHOLDSRIKT: Dronningen, her med Nii Okwei Kinka Dowuona VI, hadde flere poster på programmet i Ghana. Det kostet flesk. Foto: NTB scanpix Vis mer Dronning Margrethe slapp heldigvis å svi kredittkortet, for den endelige reiseregningen ble sendt rett til det danske utenriksdepartementet. Departementet betaler som oftest kongeliges reiser, om turen så går til Afrika eller til Bornholm for å feire en offisielle merkedager. Selve formålet med reisen til Ghana var å styrke forholdet mellom de to nasjonene, og da er det naturlig å sende dronningen eller andre i kongefamilien. HYGGELIG: Dronningen møtte flere sentrale skikkelser under besøket. Her hilser hun på Aburihene Otobour Nana Djan Kwasi. Foto: NTB scanpix Fokuset var også å selge blant annet vindmøller og melk til landet, som ligger vest i Afrika med grenser mot Elfenbenskysten, Burkina Faso og Togo. Derfor var også representanter for 30 danske bedrifter med på reisen, men de betalte for seg selv. Det er ikke kjent hvorfor akkurat Ghana-reisen ble så dyr for dronningen.

  1. Morten sundli jørgine massa vasstrand