Veske Til Bunad

  1. Veske til bunad costume

Jeg likte å sy vesten til konfirmanten bedre enn jeg likte å sy min egen. Jeg lærte utrolig mye av den første vesten, og alt gikk derfor lettere på vest nummer to. Når jeg sammenligner min og hennes vest nå så får jeg lyst til å ta opp en del av min, og sy på nytt. Hennes ble mye finere enn min. Jeg får se hva jeg gjør, det er noen timers arbeid i såfall. Av en eller annen grunn var det gøyere å sy min stakk enn konfirmanten sin. Mulig det er fordi den var den letteste delen av alt på hele bunaden, og at nummer to derfor bare ble en kjedelig skjortene har vært forferdelige fra start til slutt, men min skjorte var hakket bedre enn hennes fordi jeg hadde sydd en fra før og derfor visste hvordan jeg skulle gjøre det. Broderingen av skjortene var det minst vanskelige, rynkingen var håpløs ( skal du sy skjorta så rynk med 8 tråder over og under, rundt mansjettene, ikke 4 som Husfliden oppgir! Skulle ønske noen sa det til meg før jeg satt igang. Nå får de bare være som de er, med 4 tråder mellom, og bitte, bitte, bittesmå piperynker.

Veske til bunad costume

Jeg tror hun sier det for å være grei, men samtidig så er det ikke sikkert jeg hadde klart å skille to vesker på samme måte selv heller, før i dag. Jeg ser flere sting som ikke ligger helt der de skal ligge, men alt i alt er jeg fornøyd. Den er ikke feilfri, men jeg fikk det til! Synes sømbeskrivelsen for veska er litt klønete forklart, men delene er i alle fall klippet ut, og det ekstra sømmonnet rundt åpningen har fått rynketråd. Jeg sliter litt med å forstå hvor skråbåndet skal plasseres i forhold til alle lagene, men skal kikke litt på veska til søstra mi, og så håper jeg at alt faller på plass i hodet mitt etter det. Dette bunadsprosjektet går mye raskere fremover enn jeg hadde forventet. Nå skal det sies at jeg bruker all ledig tid på å jobbe med den, og selv om det ikke har gått så mange dager siden jeg startet, så nærmer jeg meg snart en full arbeidsuke i timeantall. Enda godt ungene mine har en flink pappa som sørger for mat og stell mens mamma´n sitter oppslukt i håndarbeid. 😉 At jeg skal bli ferdig til 12 mai 2018 er det hvertfall ingen tvil om.

I går ble husets førstefødte konfirmert, og det var en fantastisk dag på alle måter! Heldigvis er mai fylt av muligheter til å bruke bunadene våre, så de pakkes ikke bort helt enda. Det føles tomt og rart å være ferdig med disse store prosjektene som har vært en del av hverdagen og tankene mine i ett år. Har veldig lyst til å sy bunad til mannen i huset også, så kanskje det blir neste prosjekt? Han ønsker seg Vestfoldbunad, da hele morssiden hans kommer derfra. Den må man gå på kurs for å få sy, så man blir litt mer bundet enn når man syr på egenhånd, men det hadde vært utrolig gøy å prøve seg. Men først skal jeg nyte noen deilige festdager med min aller fineste stas på, så får vi se hva som skjer når rastløsheten setter inn igjen. 🙂 Tidligere denne uka, mens konfirmantskjorta fortsatt lå i Zalo og vann våknet jeg med hjertebank og haglende svette etter en fæl drøm. Man kan vel trygt si at denne bunadsproduksjonen fyller store deler av hjernekapasiteten for tiden. Jeg drømte at bunadskjorta til konfirmanten lå i vann, og min skjorte var fortsatt langt unna å kunne brukes som skjorte.

Den Orginale Blå trønderbunad. Sydd for å vare i generasjoner Den blå Trønderbunaden er den mest populære varianten i dag. Det finnes hele syv hovedvarianter av Trønderbunaden: Blå, blå gloria, grønn, grønn gloria, rød, rød gloria og sort gloria. En Trønderbunad er ikke bare en Trønderbunad. I tillegg til fargevariantene finnes det tre skjorter å velge i, tre mønster i vesten og to ulike forklær. I tillegg har du fire vesker, og da har vi ikke engang begynt å snakke om hodeplagg og sølv …! Se brosjyren vår Det finnes like mange historier om Trønderbunaden som det finnes Trønderbunader. Din historie begynner den dagen du bestemmer deg. Vi syr alle Trønderbunadene våre for hånd og med hjerte i våre lokale systuer. KR 21. 700, -* *Inkl. vest, stakk, forkle og veske. Skjorte, sølv og annet tilbehør kommer i tillegg. Kontakt butikk Husk at du kan bestille alle 145 bunader i alle våre butikker. Jeg har lest og aksepterer betingelsene Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne videresende dine kontaktopplysninger og kommentarer videre til ønsket butikk.

Det neste som står for tur er stakken. Den tror jeg byr på litt hodebry, men vi får se. Tenkte se litt på den i morgen, for veska får jeg uansett ikke sydd sammen uten fingerbøl. Fingrene er vonde nok som de er, om jeg ikke skal prøve meg på å sy i skinn uten beskyttelse. Endelig noe annet enn vest! Nå gjenstår bare livhektene (de skjørtet skal festes i), og de får bare vente. Etter intensiv jobbing med vesten klør jeg i fingrene etter noe annet. Planen er å brodere veska litt innimellom alt det andre. Det er ganske krevende for ryggen å jobbe med så mye søm som det er blant annet på vesten, så jeg trenger noe jeg kan slappe av med i sofaen mellom slagene. Jeg har brodert litt tidligere, men det har bare vært korssting (på julekalendere til ungene) og på et stoff som var langt mer hullete og lett å jobbe med enn dette. Men jeg lar det stå til, og håper på det beste. Kjøpte broderiramme for å unngå at jeg strammer garnet for mye, så har jeg hvertfall luket bort en utfordring.

Innholdet er beskyttet etter åndsverkloven. Regelmessig, systematisk eller kontinuerlig innhenting, lagring, indeksering, distribusjon og all annen form for bruk av data fra til andre enn rent personlige formål tillates ikke uten eksplisitt, skriftlig tillatelse fra © 1996–2020 AS

Dette kommer til å ta lang tid! Vel, jeg tok feil. Jeg har jo ikke brodert så mye før, så min vurdering av arbeidsmengde var helt på viddene. Jeg hadde sannsynligvis blitt ferdig med den i god tid innen landing, om jeg hadde tatt den med meg på tur. Kanskje like greit, hvem vet hva luftfuktigheten ville gjort med stoffet og garnet uansett. Det tok ikke så mange sting før motivasjonen dalte. Det var overraskende vanskelig å få trådene til å ligge pent ved siden av hverandre, tett i tett. På ett tidspunkt vurderte jeg faktisk å bestille veska ferdig brodert fra Husfliden, fordi jeg var så misfornøyd med hvordan det så ut. Heldigvis er jeg ikke en som gir meg så lett, så jeg bestemte meg uansett for å fullføre og la dampingen etterpå avgjøre om jeg skulle bestille fra Husfliden eller ikke. Alle som har strikket litt vet hva damping gjør med garn. Det samme skjedde heldigvis med broderigarnet, og jeg er faktisk veldig fornøyd med resultatet. Søsteren min mener bestemt at hun ikke hadde klart å se forskjell på sin egen fra Husfliden og den jeg har brodert i dag.

Our website does not support Internet Explorer. To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar. Har du ikke bunadsveske? Da kan en av disse fine veskene være løsningen på 17. mai! 1 / 8 mai nærmer seg og det er alltid lurt å planlegge antrekket i god tid. Også hvis du skal ha bunad. Hvis du ikke har bunadsveske, eller det ikke finnes veske til din bunad kan det være vanskelig å få med seg alt du trenger til en lang nasjonaldag. år: Slik velger du riktig hårfarge til nasjonaldagen Det aller beste er å ha en lomme på innsiden av stakken. Men det er ikke alle som har det heller. Det er ganske strengt hva man har på seg til bunad og den samme diskusjonen går hvert år: sko, strømper, solbriller, paraply og veske? Hva er lov? Veske til bunad er omstridt, men vi mener at en helt enkel, liten sort veske går. Men la den henge diskré over skulderen og ikke ha den på skrå over bunaden. Mer om bunad: 10 tips som redder deg fra bunadskrisene!

  • Hans og hennes tromsø
  • Stakk bunad
  • Pål johannessen skuespiller
  • TEMA - Superlinse med mer vann - Krogh Optikk
  • Veske til bunad party
  • Veske til bunad love

2 / 8 3 / 8 Sort veske i skinn fra Lanvin, 8. 752 kr. Drømmevesken er fra Lanvin. En sort, enkel veske er et "must" i garderoben. Den er perfekt til alt fra fest til shopping og café-besøk. Og den går til alt. Til og med bunad. 4 / 8 5 / 8 Sort skinnveske fra Mulberry, 2. 830 kr. Velg en veske med glidelås. Da har du bedre kontroll på verdisakene dine i folkemassene på 17. mai. Vesken fra Mulberry kan brukes som skulderveske, men har også en kortere reim som du kan ha rundt håndleddet. Den kommer garantert til å bli en favoritt. 6 / 8 Sort veske fra H&M, 89, 40 kr. Dette er budsjettvinneren. Hvis du liker vesker med mer detaljer, er det lurt å kjøpe en billig veske som kan ligge i skapet til neste 17. mai. 7 / 8 8 / 8 Close Nyhetsbrev Hold deg oppdatert med Costumes nyhetsbrev Du kan til enhver tid melde deg av på linken nederst i mailen © Anna Stokland