Hva Koster Det Å Kjøre Bil Pr Km

 1. Hva koster det å kjøre bil pr km online

Her er fasiten: Å lade mobiltelefonen (iPhone 6) hver dag i ett år: cirka 3 kr Å steke en pizza hver dag i ett år: cirka 235 kr Å lage en kopp kapselkaffe hver dag i ett år: cirka 100 kr Å bruke en PC/laptop 2-3 timer hver dag i ett år: cirka 15 kr Med disse tallene er det altså marginalt dyrere å vaske klær én gang hver dag i en uke, enn å lade telefonen hver dag i et år. Å steke en pizza hver dag i et år koster en husstand ca 235 kr i året (Foto: Pixabay) Effektive maskiner Å vaske klær og å bruke andre elektriske apparater blir bare billigere og billigere. – Hvitevarer er blitt mer energieffektive med årene. Spesielt etter krav fra EU om energimerking av hvitevarer har utviklingen av strømgjerrige apparater skutt fart, sier Flathagen. Mens tørketromler tidligere blåste overskuddsvarmen rett ut, resirkulerer de nå mye av varmen og bruker dermed mindre energi. Derfor bør du pepre klesvasken Det forskes også på vaskemaskiner som kan bruke mikrovibrasjoner til å vaske like bra, men med lavere temperatur.

Hva koster det å kjøre bil pr km online

VG har sjekket de ulike aktørene og gir deg oversikt over ulike tilbud som finnes. Sjekk hva det kan koste å bli en delebilist. Hanne Hattrem Oppdatert 17. desember 2019 Flere artikler Hjem til jul? Stor bildelingsguide Ikke eie, leie eller lease: Slik skaffer du deg billig og bra bilabonnement Rekruttenes tøffe møte med Forsvaret Frykter ladestasjonmangel etter elbilboom Første test av Peugeot e-208: Gatesmart elbil med voksen rekkevidde Første test av DS7 Crossback E-tense 4x4:Ny ladehybrid med stor bagasjeplass og lang rekkevidde Fra andre aviser 24. 10. 2019 Tesla leverte overraskende positivt resultat Aftenposten 22. 2019 Er det game over for sentrum? Aftenposten 27. 2019 Myndighetene må legge til rette for et bedre hurtigladetilbud på bensinstasjonene Aftenposten 24. 2019 Kort sagt, fredag 25. oktober Aftenposten 30. 2019 Denne lystabben kan koste deg tusenlapper. Men det er ikke det verste. Aftenposten 19. 2019 Politijakt på E18: Kjørte 15 mil på 44 minutter Aftenposten Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

For simpelheten skyld beregner man ca. 1, 5kr pr. kWh inkl. avgifter og nettleie. Så hvis forbruket hver dag er på 20 kWh og du lader all forbruket hjemme vil prisen bli omlag 30kr dagen. For å dekke dette forbruket trenger man en lade-effekt på 2 kW i 10 timer hver dag (2 kW * 10 timer = 20 kWh). Ved å bruke nødladeren (medfølgende ladekabel mot vanlig stikkontakt) får man 2, 3 kW per time som dekker mange sitt daglige behov. Bruk gjerne vår ladetidkalkulator for å beregne hvor mange timer det tar å lade din bil ut i fra hvilken effekt du lader med og hvor stort batteri bilen har. En mer korrekt beregning gjøres ved å bruke gjennomsnittsforbruket til bilen din og ukentlig kjørelengde. Samtidig lader man ofte på jobb, mens man er på trening, på offentlige plasser m. m. og dermed er ofte den reelle kostnaden ofte lavere hjemme privat ettersom man fordeler ladingen utover flere lokasjoner. *Beregningen tar ikke høyde for varmetap og virkningsgraden av ombordladeren i bilen som har omlag 10-15% tap.

Kjøreopplæringen har forandret seg mye de siste årene, noe som har ført til betydelig høyere priser for førerkortet. Det finnes også store prisvariasjoner blant landets kjøreskoler. Forskjeller i pris - smart å undersøke! Hvor mye du må punge ut med for et førerkort, kommer an på hvor mange kjøretimer du trenger, om du velger å følge et teorikurs eller lese selv, og hvilken kjøreskole du velger. I tillegg er det veldig avgjørende hvor mye du får øvelseskjørt på egenhånd. Jo flere timer du får øvelseskjørt, jo færre skoletimer trenger du. Hør også med venner og bekjente som har tatt lappen. Hvilken kjøreskole brukte de? Hvor mye kom det på totalt? Er de fornøyd med kjøreskolen? På kan du søke og finne en godkjent trafikkskole i nærheten av der du bor. På tjenesten kan du sammenlikne kjøreskoler der du bor, og lese omtaler av de ulike tilbudene. Hvor mye koster det å ta lappen? Å anslå hva det koster å ta lappen er vanskelig, men Alt om førerkortet har regnet seg fram til at nordmenn i snitt bruker 30.

Oppvarming koster Når strømregningene våre likevel kan bli høye, skyldes det at vi, i motsetning til mange andre land, bruker elektrisitet til oppvarming. – Panelovner og varmekabler står ofte på hele vinterhalvåret. De fleste andre elektriske apparater bruker bare småtterier i forhold, sier Bråten. Oppvarming og varmtvann utgjør den største energibruken i en vanlig norsk bolig. – 75 prosent av strømmen går til å varme hus og vann. Belysning står for ti prosent, mens bare 15 prosent går til teknisk utstyr, herunder hvitevarer, TV og andre apparater, sier Daniel Milford Flathagen, kommunikasjonsrådgiver i Enova til Newswire. Å tørke klærne inne kan være helsefarlig Hva koster strømmen? Mange av deltakerne i undersøkelsen erkjenner at kunnskapen deres er lav og kommenterer at de burde vite mer. For eksempel vet bare ni prosent at det bare koster tre kroner å lade mobilen hver dag i ett år. Nær halvparten tror det koster hundre ganger mer. Det er også få som vet hva prisen er for å steke pizza, lage kapselkaffe, eller lade laptopen.

 1. Nå kan det koste dobbelt så mye å kjøre elbilen
 2. Antall arbeidsuker i året
 3. Nye regler for vogntogvekt og -lengde i Norge - AT.no
 4. Hvor mye koster det å kjøre bil pr kilometer
 5. Kjell
 6. Norskkurs for innvandrere
 7. Elbil, Motor | Så mye koster det å kjøre elbil med rekordhøye strømpriser
 8. Zoo spill
 9. Hva koster det å kjøre bil pr km 100
 10. Hva koster det å kjøre bil pr km 5
 11. Smerter i mage og rygg
 12. Hos training

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon At det å eie bil er et pengesluk, er godt kjent. Men hvor mye penger er det egentlig snakk om? Dinside har sett nærmere på den reelle kostnaden ved å kjøpe, eie og bruke en bruktbil i tre år. Og det koster mye. VELDIG mye. Dropper du hele bilkjøpet, kan du kjøre mye taxi for pengene... Les også hvorfor politiet nå har begynt å avskilte Uber-sjåførenes biler. Bil = Pengesluk Ikke minst for de som bor i Oslo, som kan få et bilfritt sentrum om byrådets forslag blir en realitet, kan det kanskje være aktuelt å droppe bilkjøpet. Men også på andre større steder med både taxi og et godt kollektivtilbud, kan man klare seg uten bil. Et godt argument for å ikke kjøpe bil, er nettopp kostnaden ved å eie og bruke bil: I vårt regnestykke blir nemlig dette en utgiftspost på hele 5. 912 kroner - i måneden! Og da snakker vi altså om hva bilen har kostet deg etter at du har solgt den og tjent inn noe av kjøpesummen. Totalt blir kostanden ved å eie og leie bilen i tre år i vårt eksempel 212.