Øst-Timor

Ramos-Horta ble skutt og såret i et attentat mandag morgen, og ligger på et sykehus i Australia. Les: Ramos Horta såret i attentat Tilstanden hans skal være svært alvorlig, men stabil. Xanana Gusmão. Foto: Binsar Bakkara / AP Unntakstilstanden skal tre i kraft klokken 20 lokal tid, opplyser Gusmão i en skriftlig erklæring. Møter og demonstrasjoner vil også være strengt forbudt. - Jeg vil henvende meg spesielt til vår ungdom, fordi jeg vet at mange av dere føler trang til å gjøre opprør. Dere bør ikke imitere de onde gjerningene til en væpnet gruppe som vil drepe mennesker uten grunn og skade statens stabilitet, skriver Gusmão. - Angrep på staten Statsminister Gusmão ble også angrepet kort tid etter attentatet mot Ramos-Horta, men kom fra det uten skader. Gusmão kalte tidligere i dag attentatforsøket et angrep på staten, og sa at situasjonen var under kontroll. Flere observatører advarte imidlertid mot uro etter attentatet. Ramos-Horta byttet jobb med Gusmao i 2006 da han ble valgt til president.

Øst-timor

Sommertid ikke i bruk i 2020 Timor-Leste bruker for tiden East Timor Time (TLT) hele året. Sommertid har aldri vært i bruk her. Klokka stilles ikke i Timor-Leste. Det er ingen tidligere enringer for sommertid i Timor-Leste. Hvilke land bruker sommertid og hvilke gjør det ikke?

Øst-timor folkemord

Unntakstilstand i Øst-Timor – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Geografi Øst-Timor utgjør den østlige delen av øya Timor som landet deler med Indonesia i vest. Tilhørende Øst-Timor er også enklaven Oekussi Ambeno som ligger separat fra resten av landet ved vest-Timors nordkyst. Landskapet domineres av en fjellkjede med flere slukkede vulkaner. Den høyeste toppen, Tata Mai Lau, er 2963 moh. Fra fjellene i innlandet renner mange elver ned mot kysten og lavlandet, som hovedsakelig består av gressletter og savanner. I regntiden er det vanlig at elvene flommer over. Klimaet er tropisk og varmt hele året, mens fjellene i innlandet har et noe kjøligere klima på grunn av høyden. Mesteparten av nedbøren faller mellom november og mai, mens resten av året har tørke. Øst-Timor er utsatt for både flom og tørke. Landet har også store problemer med avskoging. Hovedårsaken til dette er den utbredte bruken av svibruk i jordbruket. Den opprinnelige skogen har blitt kraftig redusert, og tett skog finnes i dag kun i mindre tilgjengelige områder. Nedhugging av skogen har ført til kraftig jorderosjon, og bidratt til at landet er svært utsatt for flom.

Klokka i Øst-Timor nå - lørdag 16. mai 2020, uke 20 Sol: ↑ 06:42 ↓ 18:25 (11t 42m) Mer info Tidssone East Timor Time (TLT), UTC +9 Ingen sommertid, samme forskjell fra UTC hele året IANA-id-en for Øst-Timor er Asia/Dili. Øst-Timor på kartet Kontinent: Oceania Areal: 15 007 km² Hovedstad: Dili Valuta: Dollar (USD) Landkode (telefon): +670 Toppnivådomene (internett): Breddegrad: -8, 83. Lengdegrad: 125, 75 Befolkning: 1 155 000 Årlig snitt-temperatur for Øst-Timor 1901-2018 Hver av stripene representerer ett år. Grafikk av Ed Hawkins, med data fra Berkeley Earth. Se 15 steder i Øst-Timor × - eksakt tid for enhver tidssone

Øst timor hovedstad

 1. Beltestakk fra telemarket.fr
 2. Hva er flom new york
 3. Klokka i Øst-Timor nå - Time.is
 4. Øst-timor folkemord
 5. Svanen – Store norske leksikon
 6. Anmeldelse: Cezinando - «Ingen lager helvete som vi» - Dansbart og bekymringsløst nytt fra Cezinando - Dagbladet
 7. Smerter i lungene ved innpust
 8. Øst timor flagg
 9. Øst-timor
 10. Øst-timor kart
 11. Norge freezer
 12. Hvor mye får en minstepensjonist i måneden

Omtrent 80 prosent av inntektene i statsbudsjettet kommer fra olje- og gassindustrien. I tillegg er eksport av kaffe en viktig inntektskilde. Likevel er Øst-Timor fortsatt et jordbruksland. Størstedelen av befolkningen lever av å dyrke mat til eget forbruk, og har ingen fast lønn. Til tross for landets rike naturressurser lever over 30 prosent av befolkningen i absolutt fattigdom, og over 25 prosent lever under den nasjonale fattigdomsgrensen. En av hovedgrunnene er at oljesektoren i stor grad drives av utenlandske selskaper, og derfor skaper få arbeidsplasser for den lokale befolkningen. Landet sliter også med mye korrupsjon, og en lavt utdannet arbeidsstyrke. Til tross for økte inntekter fra olje- og gassnæringen er Øst-Timor avhengig av internasjonal bistand. Statistikk Her finner du statistikk for Øst-Timor på mange områder, inkludert FNs bærekraftsmål(sist rapporterte år). Du kan også sammenligne med et annet land. Gå til statistikken for landet